Salg skaber udvikling

Der var en gang, hvor solide virksomheder næsten kun blev sat til salg i forbindelse med generationsskifte, men sådan er det ikke mere. Yngre virksomhedsejer ser også salg af virksomheder som en genvej til positionering og vækst.

K. Thomsen El i Allerød er på mange måder en traditionel el-installationsforretning. Indtil i går var den ejet af Morten Thomsen, som havde overtaget virksomheden efter sin far. Men fra i dag er det den landsdækkende entreprenørforretning Hoffmann, som skriver fakturaer og udbetaler løn til de ansatte. Salget er ikke et led i Morten Thomsens tilbagetrækning. Tværtimod så ser han salget som en vigtig del af en strategi om at øge omsætningen i forretningen.
– Jeg oplever, at der er flere, som eftersøger leverandører, der kan varetage større opgaver og på tværs af flere faggrupper, og det ønske kunne vi ikke opfylde i K. Thomsen El, men nu, hvor vi er blevet en del af Hoffmann, har vi fået meget bedre muligheder for at levere samlede løsninger, fortæller Morten Thomsen om sine grunde til at sælge virksomheden.
Han valgte at lade EL Consult stå for hele arbejdet med at værdiansætte, udarbejde salgsmateriale, finde egnede købere til virksomheden, for når alt kom til alt, vidste han ikke helt, hvor han skulle begynde.
– Jeg oplevede EL Consult som meget professionelle. Christian Elm vidste, hvordan det hele skulle foregå og har været rigtig god til at rådgive undervejs, siger Morten Thomsen.

Det er ikke kun et spørgsmål om pris

Og Christian Elm fra EL Consult lagde især vægt på at finde den rette køber:
– Det var egentligt meget tidligt i processen, jeg havde et billede af, hvilken køber der ville være den rette. Når der skal indgås en handel som denne, så er der flere ting, som skal falde på plads. Prisen skal selvfølgelig være rimelig, men i dette tilfælde, hvor Morten også har ambitioner om, at virksomhede fortsat skal udvikles og medarbejderne skal have en god arbejdsplads at møde indtil, er prisen kun et af mange parametre, siger Christian Elm.
Og den fremgangsmåde har skabt succes. Dels er K. Thomsen El blevet solgt til Hoffmann, som opfylder alle de ønsker Morten Thomsen havde, og dels har processen været så god, at Morten ikke ville vælge at gøre tingene anderledes, hvis han kunne gøre det om.
– Jeg har faktisk allerede anbefalet EL Consult til andre, siger en tilfreds Morten Thomsen, dagen inden han begynder sit nye liv, som ansat hos Hoffmann.
Det tog cirka et halvt år fra K. Thomsen El og EL Consult indledte samarbejdet til overtagelsen. Alle K. Thomsens medarbejdere har fået tilbud om at blive i virksomheden, ligesom Morten Thomsen selv fortsætter:
– Nu slipper jeg bare for det, som jeg ikke holder mest af: Bogholderi, opdateringer af hjemmesiden og samtaler med forsikringssælgere.

Morten Thomsen KT El web